Waarom massagetherapie?

Als mens functioneer je op verschillende niveaus die met elkaar in verbinding staan en elkaar direct en indirect beïnvloeden; lichamelijk, mentaal, sociaal, emotioneel en spiritueel.
Bij een juiste balans tussen alle niveaus kan je spreken van een evenwichtig persoon.

Van jongs af aan ontwikkel je manieren om met moeilijke situaties om te gaan. Deze zogenoemde overlevingsstrategieën zorgen er voor dat je krijgt wat je wilt (eten/aandacht/liefde/waardering). Naar mate we ouder worden en de kennis en levenservaring toenemen, kan het vasthouden aan oude overlevingsstrategieën juist een tegengesteld of helemaal geen effect creëren.

In het dagelijkse leven wordt er veel beroep gedaan op onze mentale capaciteit voor het bedenken van dagelijkse oplossingen. Hierbij zijn we geneigd om terug te grijpen naar oude strategieën en/of teveel naar de toekomst te kijken.
Hierdoor kan je vastlopen in het heden. De klachten die hierdoor ontwikkeld worden manifesteren zich niet alleen op het mentale vlak, maar ook door de onderlinge verbanden op alle andere niveaus. Klachten die zich telkens herhalen waarbij een duidelijke oorzaak slecht te achterhalen is, zijn het gevolg.
Door met aandacht te onderzoeken wat er NU nodig is, kun je bewust worden waar de klacht zijn oorsprong vindt. De unieke eigenschap van het lichaam om altijd in het nu te zijn, geeft hiervoor een perfecte ingang.
In mijn praktijk gebruik ik verschillende massagevormen en technieken om je te helpen bewustwording te krijgen over wat er bij jou speelt.

Het aanraken van een lichaam door middel van een massage heeft niet alleen effect op het fysieke deel van jou, maar ook op alle andere niveaus.
Tijdens de massage kun je de grote maar vooral ook de kleine signalen van je lichaam weer leren herkennen. Het is niet de bedoeling om de klachten/symptomen weg te masseren, dit resulteert alleen in het weer terugkomen ervan.
Ook een symptoom is een signaal van je lichaam waarnaar je kunt luisteren om te ontdekken wat de achterliggende betekenis is.
Alleen door jou, als cliënt, is de betekenis van jouw signalen te ontdekken. Ze hoeven alleen nog maar bewust te worden.

Bewustwording is de eerste stap naar acceptatie en de keuze om het anders te gaan doen. Vaak is zelfs het bewust worden al voldoende om een verandering te weeg te brengen!

De basis van hoe je in het leven staat is het kunnen vertrouwen op de wijsheid van je lichaam.

Wist je dat ...

Nieuws

Verhuizing:

Praktijk Sarira Bud'dhi is verhuisd!

 

Na een flinke verbouwing is de praktijk weer geopend voor cliënten.

De praktijk is nu gevestigd aan de Lammerhof 116 in Warnsveld.

 

Bel 06-12 600 700 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een afspraak.